Wednesday, February 16, 2011

Checklist for mothers to be


This is actually the list given to me by my beloved cousin, Aishah Bucksey before Aryan Zuhayr was born ;p

Baby’s needs:

  1. Breast pump- hidup Medela!!!
  2. Cooler bag
  3. Storage bottles
  4. 2 Feeding bottles (get the peristaltic nipple ) – I use Philips avent bottles
  5. Sterilizer (steamer)
  6. Cleaning brush
  7. 10 suits of clothing
  8. Diapers
  9. Socks
  10. Mittens
  11. Barut
  12. Blanket
  13. Cloth diapers
  14. Swaddle blanket
  15. Waterproof pad – utk diguna bila nk tukar pampers/mandi
  16. Spray bottle
  17. Wipes
  18. shampoo n bath
  19. Mosquito net
  20. Bath tub
  21. Bathing non-slip mat
  22. Towel
  23. Grooming set
  24. Cotton buds
  25. Newborn pillow
  26. Nursing pillow
  27. Bouncer
  28. Car seat
  29. Stroller
  30. cot

Mommy’s needs:

  1. Maternity pads
  2. Socks
  3. Kain batik
  4. Nursing tank/ nursing bra
  5. Slipper
  6. nipple cream


Happy preparing!!! (tiba tiba aku lak excited lebih2!) hehehe

6 comments:

  1. yeah.... welcome to blogging world...

    ReplyDelete
  2. welkam to blogger momma club :)
    rerajin update eh, tempek nuffnang seme bole buat duit tabung aryan.


    sy linkkan dokter yee..

    ReplyDelete
  3. hehe dah ade blog yeh..

    semangat semangat tawww update..!
    nanti adam nk bace :P

    - mama adam darwish -

    ReplyDelete
  4. Nice.tak sabar nak tengok entry seterusnya.
    Bolehlah kita bertukar pendapat dan idea.

    Norishaqisya.blogspot.com.

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete